Svetovni mirovni svet je nevladna, človekoljubna in dobrodelna organizacija, ki širi sporočila Sri Swami Madhavanande ...

Svetovni mirovni svet je nevladna, človekoljubna in dobrodelna organizacija, ki širi sporočila Sri Swami Madhavanande “Eno v vsem in vse v enem” in Mahatme Gandhija “Bodi sprememba, ki jo želiš videti”. Glavni cilji organizacije so spodbujanje miru, spoštovanja in razumevanja med narodi, verstvi in kulturami, zaščita živali in okolja ter vzpodbujanje zdravega življenskega sloga. Svetovni mirovni svet Sri Madhavanda je ustanovil Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v spomin na svojega učitelja.

Glavni cilji Svetovnega mirovnega sveta

1. Spodbujawp logo finalnje svetovnega miru, kulturne izmenjave, dialog med verstvi in narodi, etična vzgoja in zdrav življenjski slog.
2. Spodbujanje strpnosti, spoštovanja in razumevanja med verstvi, kulturami in narodi; človekove pravice in pravice živali; zaščita živali in naravnega okolja.
3. Spodbujanje telesne, umske, socialne in duhovne dobrobiti posameznika in skupnosti z negovanjem telesnega, umskega, socialnega in duhovnega zdravja s pomočjo proučevanja, izvajanja in poučevanja sistema Joga v vsakdanjem življenju, ki temelji na pristni jogijski tradiciji in naukih duhovne linije Vishwaguru Paramhans Maheshwaranande.

 

Svetovni mirovni vrhi

Svetovni mirovni svet letno organizira mirovni vrh, dogodek, ki povečuje globalno zavedanje, pa tudi duhovno, družbeno in politično odločenost za trajni svetovni mir z izražanjem strpnosti, spoštovanja in razumevanja.
Med 14-16. oktobrom 2006 smo Svetovni mirovni vrh organizirali v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma Ljubljani v sodelovanju z akademiki, znanstveniki, predstavniki verskih skupnosti, mladih, lokalne in državne skupnosti. Ob podpori preko 2000 udeležencev iz vseh koncev sveta so se v Ljubljani v treh dneh zvrstila številna predavanja, srečanja in pogovori: s predsednikom Republike dr. Janezom Drnovškom, z županjo Ljubljane Danico Simšič, predstavniki verskih skupnosti, medijev, humanitarnih in drugih organizacij. Dogodek se je zaključil z medversko molitvijo za mir v Parku Zvezda.

WPS all-together Lj  WPS golob Lj 2006  WPC v Lj 2006 svwčw

Mirovni vrhovi so bili organizirani tudi na Hrvaškem, v Avstriji, Španiji Nemčiji, ZDA, Kanadi, Avstraliji, na Novi Zelandiji in v Indiji.

Več: Spletna stran Svetovnega mirovnega sveta Sri Swami Madhavanande