V nedeljo, 10. septembra 2023 je na povabilo Zveze joga društev Slovenije ljubljanski center Joge v vsakdanjem življenju obiskal avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju Višvaguru Mahamandalešvar Svami Mahešvarananda, ki ga učenci kličejo Višvagurudži. Satsang (duhovno druženje) je potekal na predvečer 100. obletnice rojstva Višvagurudžijevega učitelja, velikega indijskega jogija, Paramhansa Svamija Madhavanande (11. 9. 1923 - 31. 10. 2003).

Višvaguridži je ponovno spregovoril o pomenu zdrave in uravnotežene vegetarijanske in veganske prehrane in poudaril prednosti obrokov, ki jih pripravimo doma iz svežih osnovnih sestavim pred predelano hrano, ki je na voljo na trgu. Satsanga so se udeležili učenci in vadeči jogisti iz cele Slovenije in sosednjih držav, minil pa je tudi ob glasbi, ki je napolnila srca. V umetniškem programu sta nastopila mezzosopranistka Manca Izmajlova in violinist Benjamin Izmajlov in navdušila vse zbrane. Spontani nastop je prispeval tudi raper Rok Trkaj s vsojo priredbo znanega badžana (indijske duhovne pesmi).

V ponedeljek. 11. septembra, ob 100. obletnicei rojstva Holi Gurudžija, je Visvahgurudži v Ljubljani simbolično odprl tudi Sri Madavananda Mandir. Ob tem je navzočim poudaril, da gre za pomemben dogodek ob pomembni obletnici in da so pred našo domovino sedaj "velike spremembe".