Ustanovitelj Sistema Joga v vsakdanjem življenju Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranda – Vishawguruji je od 30. maja do 3. junija 2019 preživel v Sloveniji, kjer je obiskal več centrov Joge v vsakdanjem življenju, sodeloval na konferenci na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in vodil seminar v Novem mestu. 

Turnejo je začel v četrtek, 30. maja z obiskom Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor. Isti dan zvečer je imel v ljubljanskem centru Joge v vsakdanjem življenju satsang (duhovno predavanje), ki so se ga udeležili učenci joge iz vse Slovenije in sosednjih držav.

 

V petek, 31. maja je bil glavni govornik na konferenci Zveze joga društev Slovenije “Narod, kultura, izročilo in vizija”, ki je potekala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Drugi govorniki so bili dr. Igor Lukšič, Vasja Vidic, Marija Kočevar in dr. Dejan Dinevski.

 

Isti dan zvečer se je v Novem mestu pričel mednarodni seminar Joge v vsakdanjem življenju, posvečen 30. obletnici sistema v Sloveniji. Kot gost je na uvodnem delu seminarja spregovoril ekselenca ParamJit Mann, veleposlanik Republike Indije v Slovenij. Udeležence je pozdravil še  Jože Sraka, predsednik Zveze joga društev Slovenije. Vishvaguruji je v svojih predavanjih ponovno izpostavil pomenn vadbe joge, tako asan (telesnih vaj), kot pranajame (tehnik dihanja) in meditacije. V tem vrstnem redu, kajti z asanami se telo ogreje, s pranajamo izloči iz telesa toksine in tako je “atma” pripravljena na meditacijo.  

 

Po seminarju v Novem mestu, ki se je končal v nedeljo, 2. junija, je Vishvaguruji obiskal ašram Joge v vsakdanjem življenju Novo mesto, nato  se je odparvil v Novo Gorico. Tam je zvečer, v družbi župana Klemna Miklaviča odprl nove prostore Društva Joga v vsakdanjem življenju, ki se nahajajo v centru mesta. Nova Gorica je rojstni kraj slovenskega swamija Yoges Purija, ki je arhitekt OM ašrama v Jadanu v Indiji. Vishwaguruji je izkoristil priložnost in razložil, kako je Yogesh posvetil svoje življenje tej gradnji.

 

V ponedeljek, 3. junija zjutraj je Vishwaguruji obiskal drevo miru v Novi Gorici, ki ga je skupaj z podžupanjo Darinko Kozinc posadil leta 2010. Nato je obiskal center Joge v vsakdnanjem življenju Koper in ga ob tej priložnosti poimenoval “Om Sri Alakhpuriji Ashram”. Program se je nadaljeval in sklenil zvečer, s satsangom v ljubljanskem ašramu.